dilluns, 26 de novembre del 2012

Portar el carnet de la biblioteca et pot salvar la vida!!!

Ara ja fa dos anys que es presenta pel matí a la biblioteca una usuària explicant que havia perdut la cartera i que necessitaria fer-se un altre carnet. Li vaig dir que passés per la tarda que ja tindria el duplicat a punt, i quina és la meva sorpresa quan a primera hora em truca un home des de Girona per dir-me que havia trobat una cartera i que la pista que havia seguit per trobar al propietari havia estat el número de telèfon de la biblioteca que apareixia en el carnet!!!
Sembla ser que la usuària va anar a posar benzina i va deixar la cartera al cim del cotxe, i a l’engegar se la va descuidar. Els vaig posar en contacte a tots dos i la usuària va estar súper feliç de recuperar la seva cartera.
Portar el carnet de la biblioteca et pot salvar la vida!!!

dimecres, 17 d’octubre del 2012

La feina de bibliotecària (dona)

 A la biblioteca de Lloret de Mar ens fan peticions raretes...

Un matí, un usuari molt eixerit:
—Si m'emporto un llibre en préstec he de pagar alguna cosa? —pregunta.
 —No senyor, de moment el servei és gratuït—contesto jo
 —Així, em puc endur tota la biblioteca, si vull... he, he, he—afirma.
 —No senyor, hi ha un màxim de documents... —dic jo mossegant-me la llengua.
 —I la bibliotecària? em puc endur la bibliotecària? he, he, he—continua tot graciós ell.
 —No senyor, de moment no estic en préstec... hi, hi, hi —GrrrGrrrr.
 —Llàstima! és que necessito una dona que em planxi i em netegi a casa...


Això també els passa als bibliotecaris  (homes) ?

dimarts, 25 de setembre del 2012

Punts de llibres

De tothom és sabut la quantitat d’objectes que les persones es deixen en llocs públic. A les biblioteques també ens trobem amb objectes variats a dins els llibres que s'utilitzen com a punts de llibre.

N'exposo alguns dels que últimament els usuaris s’han deixat a dins els llibres. 

-         Full de fotografies mida carnet del nen.
-         Carta (sense obrir) de revisió d’ITV del cotxe.
-         Postal de viatge.
-         En un llibre infantil: dibuix d’una pàgina del llibre.

dilluns, 30 de juliol del 2012

Rotllos diversos

Usuària (noia estudiant d'uns 18 anys): Tens les "Meditacions Metafísiques" de Descartes?
Bibliotecària: Sí. (Li dóna)
Usuària (El fulleja amb desgana): I no tens el mateix rotllo però de Nietzsche?

dilluns, 16 de juliol del 2012

"Préstecs"

Una tarda estiuenca, durant aquests temps on l'economia ens fa mirar-nos fins el darrer cèntim, un usuari s'acosta al taulell d'informació i préstec de la Biblioteca de Blanes i pregunta: - Quin horari feu? -

Jo, en la meva faceta informadora contesto: - Els matins de 10 a 1 i les tardes de 4 a 2/4 de 9, el préstec es tanca a un quart -
 
L'usuari tot sorprès contesta: - Com? aquí també deixeu diners? -
 
 
 

dimecres, 20 de juny del 2012

Tòxics a la biblioteca d'Anglès


Bon dia,
Som la Biblioteca d’Anglès, i per ordre alfabètic, em toca començar la ronda individual de les nostres anècdotes selvatges:

Un lector entra al a biblioteca i em diu:
-         Bona tarda, voldria un llibre “tòxic”
-         Un llibre tòxic? Vaig dir jo.

El meu cap bibliotecari ja intentava buscar respostres: “per matar rates”, de “verins”, “el nom de la rosa d’Umberto Eco?”
Vaig decidir començar la petita indagació que tot bibliotecari sap que ha de fer per saber allò que li demanen.
-         Com és un llibre tòxic per vostè?
-         Si, és un llibre que explica que hi ha homes que són tòxics, que influeixen negataivament en la resta de la gent, especialment en les dones.
-         Ah d’acord! – vaig comentar jo – tenim un llibre que porta com a títol  “Gente Tóxica”, i mirant el catàleg, veig que n’hi ha un altre que sí que es diu “Hombres tóxicos...”
-         Doncs mira, m’emportaré el tòxic que tu tinguis.

dilluns, 4 de juny del 2012

Inaugurem!!

Encetem aquest bloc amb un recull d'anècdotes de diferents biblioteques de la Comarca:



Hi ha un nen indi molt espavilat, té tres anys i llegeix català i anglès i el números els fa anar... Bé doncs aquest nen, quan em troba, em diu "Biblioteca", pel carrer em crida:  ei "Biblioteca, bona tarda!",... i  per més vegades que li digui que em dic Marta, no hi ha manera... Encara avui a la fleca, a l'hora d'esmorzar,  se m’acosta i cridant, ja que s’emociona quan em veu,  em diu - hola BIBLIOTECA! ... resultats tota la fleca rient i ell també!

Quan els alumnes encara feien servir les enciclopèdies per a fer treballs, un dia vaig trobar a faltar un volum de la Història Natural dels Països Catalans. El vaig buscar per tota la biblioteca sense èxit fins que vaig comprendre que algú me l'havia robat. Un any després, un dia qualsevol a primera hora de la tarda va aparèixer el mossèn del meu poble amb el llibre....Dues nenes li havien tornat sota secret de confessió, i.... molt penedides!
 
Sona el telèfon.
Bibliotecària: Biblioteca, digui’m?
Interlocutor telefònic: Que podria parlar amb el senyor Francesc Ferrer i Guàrdia?*




*La biblioteca de Caldes porta el nom del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia que morí afusellat l’any 1909.

Una usuària havia de tornar uns dvd's a la biblioteca. N'hi havia un que només portava la tapa i no el disc. Va dir que el tenia dins l'aparell i que no el podia treure. Li vaig dir que mirés de treure'l i me'l portés. La sorpresa va ser que em va portar físicament l'aparell de dvd amb el disc a dins. Sort que en aquell moment hi havia un operari de la brigada treballant fora la biblioteca, i li vaig demanar ajuda. Va descargolar la tapa de l'aparell i vàrem poder recuperar el disc de dvd.

Fa un parell de mesos es presenta a la biblioteca una persona d’uns 60 anys, amb una motxilla ben grossa, i em demana si li puc imprimir una cosa d’Internet. Sembla molt cansada i amb pocs recursos, així que no m’ho penso dues vegades i faig l’obra de caritat del dia. Quina és la meva sorpresa quan me n’adono que aquella persona és ni més ni menys que en Jose Antonio Garcia Calvo àlies “Pepe el peregrino”, un peregrí que fa més de deu anys que va començar a caminar i que ja porta més de 95.000 km als seus peus!!! La seva aventura va començar l’1 de gener de 1999 en aigües de Noruega; era mariner i va naufragar amb 16 mariners més. Ell va ser l’únic supervivent per que va mantenir-se flotant entre els cadàvers dels seus companys durant més de nou hores, fins que va ser rescatat en un avançat procés de congelació. Després va estar vuit mesos en una cambra hiperbàrica. Quan li van donar l’alta va agafar els 36.000 € que tenia estalviats i va sortir decidit a complir la promesa que li havia fet a la Verge del Carme quan lluitava per sobreviure a les gèlides aigües: peregrinar per tots els llocs sagrats del món. Ha estat rebut pel papa Juan Pau II, pel Dalai Lama... i escriurà un llibre amb un títol molt valent: Els tres enemics del peregrí: els capellans, els gossos (de dues potes) i els peus.
SILS:

Va venir una usuària i en el moment de donar-me el carnet, veig que li falta el codi de barres.
Li  dic que ha passat, i em respon: “Le he cortado los palotes por qué  no me cabia en el monedero”.

- Hola, que em pots deixar un llibre que parli de com ensinistrar
gossos?
- Mira, tinc aquest,  et sembla que va bé?
Se l'emporta i passa un mes, dos, tres... reclamacions, trucades... Al cap de força temps em torna el llibre tres vegades més gruixut del que era (de tant fer-lo servir) i a més amb unes quantes queixalades. Li dic:
- Deus tenir un gos molt intel·ligent, oi?
- Per què ho dius?
- És que dóna la sensació que li has donat el llibre a ell perquè n'aprengui tot solet...
- Què vols dir?
- Home, no veus quines mossegades que té?
- Ah, és per això! No, no, ja sé què deu haver passat, l'he guardat dins el calaix del pa perquè no es perdés i com que hi tenia ratolins...


dilluns, 21 de maig del 2012

EN CONSTRUCCIÓ!!

Benvolgudes,

Posats a fer el bloc, veig que ens falten força coses per treballar-lo. Mica en mica ho anirem fent. De moment ja podeu anar contestant els correus i suggerint idees, i òbviament, pensant anècdotes!!. En la propera reunió marcarem un funcionament.

De moment, gràcies a la Marta Garolera, d'Arbúcies, per prestar-nos la paraula "Selvatge" amb la qual moltes us heu sentit identificades.

Apa a treballar!!